'Vervloekte' Kuyt nog steeds werkloos: 'Hoe dat kan, daar komen we niet achter'

'Vervloekte' Kuyt nog steeds werkloos: 'Hoe dat kan, daar komen we niet achter'

04-10-2023 10:11
150

Dirk Kuyt heeft geen club en dat verbaast Rob Jansen. De zaakwaarnemer denkt dat er 'een soort vloek' rust op de trainerscarrière van de 104-voudig international.

Kuyt zou enkele jaren geleden de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord worden en ging uiteindelijk - zonder succes - aan de slag bij ADO Den Haag. Nu staat hij open voor een nieuwe club, maar niets komt van de grond. Jansen besloot daardoor een gesprek aan te knopen met de Katwijker, vertelt hij in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

"Op zijn hoogtepunt was Dirk een van de meest populaire spelers van Nederland, maar na Feyenoord is dat hélemaal weggezakt. Alsof er een soort vloek op hem rust. Hoe dat kan, daar komen we niet achter. Ik heb geen conclusie, totáál geen conclusie. Het lijkt een soort ondergrondse antipathie. Ik weet niet waar dat op gebaseerd is. Hij speelt geen toneel."

In gesprekken met clubs brengt Jansen regelmatig de naam van Kuyt in als potentiële assistent-trainer. "In eerste instantie wordt er goed op hem gereageerd, maar telkens wordt er in één keer een andere beslissing genomen. Als zijn naam valt, hoor ik: nee, doen we niet, doen we niet."

"Ik vind het heel jammer", aldus de zaakwaarnemer. "Dirk heeft gewoon aanleg om een heel goede trainer te worden, maar er is een soort ondergrondse blokkade. Uiteindelijk gaat het lukken, maar het is wel heel moeizaam."