'Medelijden' met crisisclub Ajax: 'In het begin vond ik het nog lachwekkend'

'Medelijden' met crisisclub Ajax: 'In het begin vond ik het nog lachwekkend'

10-10-2023 11:37
159

Royston Drenthe vond het eerst lachwekkend en heeft nu medelijden met Ajax. Dat vertelt de oud-international bij Vandaag Inside. Ook hij ziet de smeulende puinhopen in de Johan Cruijff Arena.

"Zoals je weet, ben ik een rasechte Feyenoorder en kom ik natuurlijk echt uit dat milieu", begint Drenthe, die tegenwoordig actief is voor tweededivisionist Kozakken Boys. "In het begin vond ik het eigenlijk wel lachwekkend om te zien wat er allemaal gebeurde. Nu begint er een gevoel van medelijden bij me op te komen."

Het is 'helemaal nieuw' voor de geboren Rotterdammer, vervolgt hij. "We zijn gewend dat Ajax dominant is in de Nederlandse competitie en dat wij als Feyenoord-supporters altijd een beetje achter ze aan moeten lopen."

Feyenoord is samen met PSV de favoriet voor de landstitel, ziet Drenthe. "Ik hoop natuurlijk dat Feyenoord wint, maar als je ziet hoe het nu gaat met PSV... Die doen het goed. Er is pas iets over te zeggen als de onderlinge wedstrijden hebben plaatsgevonden (op 3 december en 3 maart, red.)."