Nieuw hoofdstuk in Courtois-rel: collega-international stookt vuurtje op

Nieuw hoofdstuk in Courtois-rel: collega-international stookt vuurtje op

10-10-2023 21:20 Laatste update: 11-10-2023 00:34
43

Timothy Castagne heeft voor veel commotie gezorgd bij de nationale ploeg van België. De verdediger liet zich in gesprek met Le Soir uit over de huidige situatie rondom de grote afwezige Thibaut Courtois. Dinsdagmiddag vertelde Castagne alweer spijt te hebben van zijn eerdere uitspraken. 

Courtois en België-bondscoach Domenico Tedesco raakten in juni van dit jaar gebrouilleerd. Eerstgenoemde vertrok uit het trainingskamp van de Rode Duivels in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De oorzaak: onvrede over de aanvoerdersband. Courtois vertelde destijds 'diep teleurgesteld' te zijn in Tedesco. 

Castagne gooide dinsdag wat olie op het vuur door in een interview met Le Soir opnieuw in te gaan op de situatie. De vleugelverdediger van Fulham verwacht niet dat Courtois zomaar in genade zal worden aangenomen door Tedesco. "Het zou raar zijn als Thibaut nu terugkomt bij de nationale ploeg alsof er niets gebeurd is", vertelde hij. 

Niet lang daarna werd Castagne tijdens een persmoment geconfronteerd met zijn uitspraken over Courtois. "Het was eerlijk gezegd misschien niet het juiste moment om erover te spreken. Ik ben niet op de vingers getikt voor het interview, maar ik had het beter niet kunnen doen. De timing was niet goed en ik heb het er vandaag al met Thibaut over gehad. Over de inhoud van dat gesprek ga ik niets zeggen. Dat moet je maar aan hem vragen", zo tekende de aanwezige pers op. Komende vrijdag speelt België tegen Oostenrijk, waarna drie dagen later Zweden de tegenstander is. 

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: