Openhartige Hyballa: 'In het voetbal moet je opletten, je kunt echt kapot gaan'

Openhartige Hyballa: 'In het voetbal moet je opletten, je kunt echt kapot gaan'

11-10-2023 16:11
16

Peter Hyballa heeft zich in de podcast Met Open Vizier van Almere City-trainer Alex Pastoor zeer openhartig uitgelaten over een gedeelte van zijn periode bij NAC Breda. Over zijn vrij plotselinge ontslag ging het niet, aangezien de aflevering werd opgenomen voordat Hyballa halverwege september de laan uit werd uit werd gestuurd bij NAC. 

"Ik was het laatste jaar ook zwaar depressief, dat brengt voetbal ook met zich mee", aldus de inmiddels bij NAC weggestuurde trainer. "Er zijn ook nog wat privédingetjes bijgekomen. In het voetbal moet je echt opletten, want je kunt echt kapot gaan. De meningen van anderen en de laatste bal die dan toch binnenvliegt in een wedstrijd..."

De 47-jarige Hyballa gaat vervolgens over op een aantal zeer nare ervaringen. "Je kan niet naar huis rijden omdat supporters je staan op te wachten. Ik heb ook heel veel doodsbedreigingen gekregen in mijn leven", vervolgt de Duitser, zonder te specificeren uit welke hoek die bedreigingen precies kwamen. "Dan denk ik: Het gaat over een spelletje met een bal, waar gaat het over?"

Hyballa geeft ten tijde van de opname aan steeds meer rust in zijn leven in te willen bouwen. "Als je mij twee jaar geleden had gezegd dat ik in een burn-out of depressie terecht zou komen, had ik je uitgelachen Alex. Ik ging altijd van de ene club naar de andere en van de ene vrouw naar de andere." 

Op 23 september werd Hyballa ontslagen bij NAC. Inmiddels staat Jean-Paul van Gastel voor de groep in Breda. Onder zijn leiding boekte de club afgelopen vrijdag een zwaarbevochten 3-2 overwinning op FC Groningen.