Gullit verbaast zich over 'lage lat' bij Oranje: 'Zijn we dan echt zo slecht?'

Gullit verbaast zich over 'lage lat' bij Oranje: 'Zijn we dan echt zo slecht?'

17-10-2023 07:40 Laatste update: 07:40
55

Ruud Gullit plaatst grote vraagtekens bij de staat van het huidige Nederlands elftal. De voormalig topvoetballer verbaasde zich na de nederlaag van Oranje in Amsterdam tegen Frankrijk (1-2) van afgelopen vrijdag over de hoeveelheid positieve berichten. 

"Die wedstrijd van Frankrijk hè, dan hoor ik na afloop toch wel positieve berichten. Maar als je goed kijkt naar die wedstrijd, zijn we gewoon weggespeeld. Voor een heel groot gedeelte", aldus Gullit bij Rondo. "Het is dat je die laatste goal maakt (Quilindschy Hartman, red.), waardoor je nog een beetje hoopt. Maar we gaan dus onze hoop vestigen op reserves die het zo goed hadden gedaan? Dat was wel zo, maar dan hebben we de lat wel heel laag gelegd, echt heel laag, dat we ons erbij neer leggen. Zijn we dan echt zo slecht?", vraagt de voormalig topvoetballer zich hardop af. 

Gullit wordt vervolgens gevraagd of de waslijst aan geblesseerden, (onder anderen Cody Gakpo, Memphis Depay en Frenkie de Jong) nog van invloed zijn op de in zijn ogen matige recente optredens van Oranje. "Maar toen ze er waren, was het toen veel beter? We speelden toch op het WK? Moeten we dan de lat zo laag leggen? Verlangen we misschien te veel van ze? Volgens mij spelen er een heleboel bij hele grote clubs. Als ik dat zie, dan mag ik daar toch wat van verlangen?"