'Respectloze' Van Dijk vanwege viering van goal bekritiseerd in Griekenland

'Respectloze' Van Dijk vanwege viering van goal bekritiseerd in Griekenland

17-10-2023 07:53 Laatste update: 08:11
136

In Griekenland gaat het na de nederlaag tegen Oranje over de wijze waarop Virgil van Dijk het enige doelpunt van de avond vierde. De aanvoerder van het Nederlands elftal stak na zijn rake strafschop zijn tong uit, iets wat niet door iedere Griek even goed gewaardeerd kan worden. 

'De respectloze viering van Virgil van Dijk, met zijn tong uit zijn mond, lokte de afkeuring uit van de Griekse fans, zowel in de OPAP Arena als op het internet', aldus Sportime, dat vervolgens enkele reacties op X, voorheen Twitter, deelt. Daar wordt de centrale verdediger onder meer vergeleken met 'Karagiozis', een arme man met een bochel uit de Griekse folklore. 

Sport24 is realistisch en stelt dat het Nederlands elftal verdiend heeft gewonnen in Athene. 'Ze (Griekenland, red.) gaven alles, maar verloren. Het Griekse spel biedt hoop voor de play-offs, Oranje had een penalty in blessuretijd nodig om te winnen. Nederland was de betere ploeg, maar de Grieken speelden met passie en nogal wat hartstocht. Ze deden er alles aan om te winnen.'

Ook Ta Nea is onder de indruk van de vechtlust die de Grieken op de mat legden. 'De nationale ploeg gaf alles, maar werd verslagen', aldus de krant, die doelman Odysseus Vlachodimos, die onder meer een strafschop van Wout Weghorst pakte, bestempelt als 'beschermengel'.