'Steijn niet alleen qua resultaat historisch slecht, selectie is labiel zooitje'

'Steijn niet alleen qua resultaat historisch slecht, selectie is labiel zooitje'

21-10-2023 14:20 Laatste update: 14:32
87

De uitspraken van sportpsychologe Annemieke Zijerveld op de situatie bij Ajax blijft de gemoederen bezig houden. Zijerveld is bij Almere City op non-actief gezet naar aanleiding van haar woorden. Columnist Sjoerd Mossou stelt in het Algemeen Dagblad dat dat een zwaktebod is, en dat clubs te bang zijn geworden voor commotie.

Zijerveld sprak uit dat ze bij Ajax op de bank 'zwak leiderschap' ziet en dat de spelers, die met onzekerheid op het veld zouden staan, niet gesteund zouden worden. Mossou is van mening dat de psychologe niet veel verkeerd heeft gezet. "Het trainerschap van Steijn is niet alleen qua resultaten historisch slecht. De Ajax-trainer is al maanden zo druk met puur zijn eigen pr, dat een selectie met twaalf A-internationals in recordtijd is verworden tot een labiel zooitje ongeregeld", zo schrijft hij.

Mossou meent dat het op non-actief zetten van Zijerveld een teken is van angst, angst voor ophef. Ter illustratie verwijst de journalist naar de voetballers Yousef Atal en Anwar El Ghazi, van respectievelijk OSG Nice en 1. FSV Mainz 05, die allebei zijn gestraft voor het uitspreken van hun mening over de oorlog tussen Israël en Palestina.

"Het heeft veel te maken met hoe ons medialandschap is veranderd: elk wissewasje groeit uit tot een rel, in de meeste gevallen online. Voetballers en clubs zijn zelf volwaardige mediamerken geworden, meedraaiend in een circusje vol meningen, likes en quasi-nieuwtjes - en daar weer opgefokte, cynische of stompzinnige reacties op. Dat iedereen anno 2023 over alles en iedereen zijn mening kwijt kan, leidt er stilaan toe dat steeds minder mensen hun mening mogen geven", besluit Mossou.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!