Negental PSV geeft slechte voorbeeld in Youth League-duel met RC Lens

24-10-2023 15:55 Laatste update: 17:28
32

PSV O19 heeft dinsdagmiddag het Youth League-duel met de leeftijdsgenoten van RC Lens verloren. In Avion werd het 2-1. De ploeg uit Eindhoven eindigde de wedstrijd met negen spelers.

De Champions-League confrontatie tussen RC Lens en PSV leeft in Frankrijk. Dat werd nog maar eens duidelijk in de Youth League-wedstrijd tussen de jeugdploegen van beide elftallen, waarvoor een flinke mensenmassa langs de kant stond.

Onder het toeziend oog van de aanwezige toeschouwers kwam de ploeg uit Eindhoven vroeg op achterstand in Avion. In de zevende minuut van de wedstrijd maakte Ayanda Sishuba op aangeven van Oscar Lenne de Franse openingstreffer. Doelman Niek Schiks kon er weinig aan doen. Na een half uur spelen kwamen de jongelingen van PSV terug in de wedstrijd na een schitterend doelpunt van Tai Abed.

In de tweede helft hadden de Eindhovenaren het betere van het spel, maar tot een doelpunt kwamen de PSV'ers niet meer. In de slotfase van het duel trok Emmanuel van de Blaak aan de noodrem om een Franse treffer te voorkomen. Het kostte de centrale verdediger een rode kaart. Niet veel later kreeg PSV alsnog het deksel op de neus, toen Anthony Bermont vlak voor tijd de 2-1 tegen de touwen werkte. Ook invaller Eus Waayers pakte nog een rode kaart, waardoor de Eindhovenaren met negen spelers de wedstrijd uit moesten spelen.

Door de verliespartij blijft PSV O19 met vier punten steken op de tweede plaats in Groep B. Koploper Lens loopt uit en heeft negen punten uit drie duels. De jeugd van Sevilla won van de leeftijdsgenoten van Arsenal en heeft nu ook vier punten. De Engelsen staan laatste, zij behaalden nog een enkel punt.