Koeman wint advies in bij Reiziger: 'Ik ben alleen maar blij, vind het super'

Koeman wint advies in bij Reiziger: 'Ik ben alleen maar blij, vind het super'

13-11-2023 17:48
10

Jong Oranje-bondscoach Michael Reiziger is blij dat Jorrel Hato een uitnodiging heeft gekregen van Ronald Koeman. De zeventienjarige Ajax-verdediger meldt zich deze week voor het eerst bij het Nederlands elftal.

Het gaat snel met de ontwikkeling van Hato, die na vier wedstrijden bij Jong Oranje al gepromoveerd is. "Ik ben alleen maar blij, ik vind het super. Het geeft een heel sterk signaal af: als je het bij je club goed doet en bij Jong Oranje ook nog heel goed, dan is de mogelijkheid daar om door te stromen. Het geeft ook aan hoe we hier werken, dat er goed onderling contact is", laat Reiziger optekenen door Voetbal International.

"Dat is voor de jongens denk ik alleen maar een heel goed signaal, een stimulans", vervolgt de bondscoach. "Dat gebeurt nu Jorrel, maar bij Ian Maatsen was dat eerder natuurlijk ook al. Dat is alleen maar fantastisch."

Koeman won voor de uitverkiezing van Hato advies in bij Reiziger. "Ronald kent hem natuurlijk ook van de wedstrijden. Dan heb je het erover hoe hij als persoon is, dat soort dingen. Dan maakt hij een inschatting: ga ik hem uitnodigen of niet? Ik ben blij dat hij tot deze conclusie is gekomen. Ik vind het een prachtig signaal. Bij ons was Jorrel elke wedstrijd één van de beteren. En hij doet het goed bij zijn club. Dan maakt leeftijd eigenlijk wat minder uit."