Kraay Jr: 'Zij worden geen kampioen. Daar zet ik mijn huis op in, én de boomgaard'

Kraay Jr: 'Zij worden geen kampioen. Daar zet ik mijn huis op in, én de boomgaard'

13-11-2023 18:33
51

Hans Kraay Jr. geeft geen stuiver voor de titelkansen van FC Groningen in de Keuken Kampioen Divisie. De analist van ESPN is bovendien kritisch op de keuzes van trainer Dick Lukkien. 

'Als je voor de competitie aan honderd mensen had gevraagd wie er kampioen zou worden van de KKD, dan waren er 99 die FC Groningen noemden, met dat mega budget van ze. Daar hoorde ik ook bij. Zij betalen salarissen van 2 tot 3 ton, dat is best veel in de Keuken Kampioen Divisie', vertelt Kraay Jr. bij Bellen met... van ESPN. 

Dat Groningen het slecht doet in de Keuken Kampioen Divisie, ligt volgens de analist aan het gebrek aan scorend vermogen in de selectie van Groningen. Hij noemt daarbij de namen van Van Bergen, Pelupessy, Hove, Schreuders, Bacuna en Määttä, die samen niet boven de tien doelpunten uitkomen. Op dit moment staan de Groningers dan ook veertiende. 

Volgens Kraay Jr. heeft trainer Lukkien drie doelpuntenmakers op de bank zitten. "Hij moet gewoon met Van Veen, Postema en Lien gaan zitten, ze oppoetsen, vertrouwen geven en er alles aan doen dat ze doelpunten gaan maken, anders wordt het niks meer. Ik denk dat de ze play-offs wel gaan halen, maar ze eindigen 'never nooit' bij de eerste twee. Groningen wordt geen kampioen. Daar zet ik mijn huis op. En de boomgaard."