Gullit keek watertandend naar Feyenoorder: 'Ongelooflijk, hij speelde zó goed'

Gullit keek watertandend naar Feyenoorder: 'Ongelooflijk, hij speelde zó goed'

13-11-2023 21:13 Laatste update: 21:17
53

Ruud Gullit heeft zondagmiddag met grote bewondering gekeken naar het optreden van Quinten Timber. De middenvelder van Feyenoord besliste het topduel met AZ en speelde volgens eerstgenoemde een 'ongelooflijk' goede wedstrijd. 

"Timber, die speelde zó goed", begint Gullit zijn lofzang. "Ik was écht onder de indruk. Niet omdat hij die goal maakte, helemaal niet. Hij speelde zó verschrikkelijk goed. Zo dominant en goed aan de bal." De tweelingbroer van Arsenal-verdediger Jurriën maakte zondag na 24 minuten spelen met een zeer fraai afstandschot de enige treffer van de middag. 

Ondanks alle lovende kritieken, is er volgens Gullit ook iets waar Timber aan moet werken. "Eén dingetje wil ik tegen hem zeggen: kijk uit met die tackles die je maakt. Er kan een keer een moment komen dat je je gaat blesseren. Hij moet goed kijken wanneer hij die tackle kan maken, en wanneer niet."

Ook tafelgenoten Dick Advocaat en Royston Drenthe zijn enorm enthousiast over de Feyenoorder. "De concurrentie op het middenveld is goed voor hem geweest. Hij moet nu presteren", aldus eerstgenoemde. "Je ziet dat hij zichzelf aan het ontwikkelen is en ook superveel zelfvertrouwen uitstraalt", zegt Drenthe.