Chelsea-reserve Maatsen: 'Misschien moet ik lastige keuzes maken'

Chelsea-reserve Maatsen: 'Misschien moet ik lastige keuzes maken'

16-11-2023 16:55
14

Ian Maatsen beleefde een ijzersterke voorbereiding bij Chelsea, maar nu het seizoen begonnen is houdt hij voornamelijk de bank warm. Hoewel de 21-jarige linksback nog altijd denkt te kunnen slagen in Londen, sluit hij een winters vertrek niet uit.

Maatsen is deze week één van de opvallendste gezichten bij Jong Oranje, waar hij eindelijk weer eens minuten kan maken. In de Premier League speelde hij dit seizoen pas 107 minuten, verspreid over zeven invalbeurten. In de League Cup maakte de veelzijdige verdediger wel twee keer bijna de negentig minuten vol. Toch is duidelijk dat Maatsen naar meer speeltijd snakt.

Tijdens de voorbereiding was manager Mauricio Pochettino nog vol lof. "Hij zei: 'Je hebt alles wat een speler nodig heeft'. We hebben een goede band opgebouwd, ook omdat hij heel open is. Zijn deur staat voor iedereen open om te praten. Hij wil ook van zijn spelers leren en verplaatst zich zoveel mogelijk in hen", zegt de voormalig jeugdspeler van Feyenoord, Sparta en PSV tegen het Algemeen Dagblad.

Maatsen beseft dat hij meer moet spelen als hij opnieuw in beeld wil komen bij bondscoach Ronald Koeman. "Het EK, daar hoop ik stiekem op. Ik denk dat ik me tijdens trainingen ook aardig heb laten zien aan de bondscoach. Ik weet ook dat ik daarvoor meer moet spelen. Ik denk nog steeds dat dat erin zit bij Chelsea. Accepteren is lastig. Als jonge jongen wil je altijd meer. Ik haal vertrouwen uit de woorden van de trainer en ben ready als de kans komt."

Een vertrek sluit Maatsen desondanks niet uit. "Ondertussen moet ik alle opties openhouden. Misschien dat ik later lastige keuzes moet maken, maar dan zal de club dat ook wel aangeven." Afgelopen zomer bedankte hij nog voor een nieuwe huurperiode bij Burnley. Manager Vincent Kompany toonde daarbegrip voor. "'Dit betekent niet dat ik boos op je ben. We blijven je in de gaten houden', zei hij. We hebben af en toe nog contact."