Hattrickheld Stengs looft twee teamgenoten: 'Als zij er staan, win je alle duels'

Hattrickheld Stengs looft twee teamgenoten: 'Als zij er staan, win je alle duels'

21-11-2023 22:52
46

Calvin Stengs was een gelukkig man na zijn hattrick tegen Gibraltar. De aanvaller was al erg gelukkig dat hij mocht spelen, maar dat hij ook nog eens drie goals mocht bijschrijven is voor hem helemaal mooi. Toch stipt Stengs ook nog wat dingen aan die lastig waren voor Oranje in de ogenschijnlijk simpele wedstrijd tegen Gibraltar.

"Om weer terug te keren in het Nederlands elftal is al prachtig", vertelt een glimlachende Stengs bij de NOS. "Maar die drie goals en de overwinning mee naar huis is natuurlijk helemaal mooi. Iedereen verwacht dat je een hoge uitslag neerzet en goed voetbal speelt. Soms is dat wel lastig. Door mijn vroege goal is het makkelijker voetballen. We zijn rustig gebleven en dat is ook heel belangrijk."

Stengs looft ook zijn ploeggenoten in de defensie en is ook blij met zijn terugkeer naar Feyenoord. "Als Virgil van Dijk en Stefan de Vrij daar staan, negen van de tien keer winnen ze die ballen daar gewoon. Voor mij is het 2,5 jaar geleden dat ik speelde in Oranje, om dan weer terug te keren, dat is mooi. Ik was blij om te spelen. Ik wist wel dat ik meer in de picture zou komen nu ik weer in de Nederlandse competitie speel. Dan is het mooi als je ook echt die uitnodiging krijgt. Qua Oranje is het EK wel echt mijn hoofddoel."