AZ blijft contracten openbreken en legt wéér sterkhouder Youth League vast

AZ blijft contracten openbreken en legt wéér sterkhouder Youth League vast

23-11-2023 21:40 Laatste update: 21:50
46

Wouter Goes heeft een nieuw contract getekend bij AZ. Dat maken de Alkmaarders donderdag bekend. De verdediger tekent tot medio 2028 bij. Ook krijgt de verdediger een nieuw rugnummer. 

Het is voor Goes, die vanaf zijn dertiende al bij AZ speelt, zijn derde profcontract. In februari van dit jaar maakte hij zijn debuut voor AZ 1 in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. In de zomer werd de 19-jarige verdediger definitief overgeplaatst naar het eerste van AZ. Dit seizoen kwam hij tot nu toe tot twee wedstrijden. 

Goes geeft aan blij te zijn met het vertrouwen van AZ. "Het is alleen maar mooi dat ik hier weer ben om mijn contract open te breken. Ik kijk heel positief naar de laatste anderhalf jaar, ook qua speelminuten in het eerste. Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou spelen." Goes krijgt naast een nieuw contract ook per direct het shirt met nummer 3. 

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is content met de verlenging van Goes. "Hij had als aanvoerder een belangrijke rol in het winnen van de Youth League. Wouter is een moderne verdediger die alle eigenschappen avn een centrale verdediger in zijn pakket heeft. Het is nu aan hem om deze de komende jaren verder te ontwikkelen en zo belangrijk te zijn voor AZ 1."

Eerder werden de contracten van jeugdspelers Jayden Addai (18) en Kees Smit (17) al verlengd.