Berghuis: 'Die kwaliteit heeft Ajax dit jaar weinig'

Berghuis: "Die kwaliteit hebben wij dit jaar weinig in onze ploeg"

26 november om 07:56
Laatste update: 26 november om 08:54

Steven Berghuis ziet dat Ajax weer een stapje in de goede richting heeft gezet met de ruime zege op Vitesse. De 31-jarige spelmaker gaf een assist uit een hoekschop, waardoor de Amsterdammers eindelijk weer eens succesvol waren uit een standaardsituatie.

"De uitslag is goed. We hebben een paar mooie goals gemaakt. Het was op zich een prima avond", begint Berghuis voor de camera van ESPN. De aanvallende middenvelder krijgt te horen dat hij niet bijzonder enthousiast klinkt. "Nee, het is ook moeilijk om de perfecte wedstrijd te spelen. Het gevoel is prima. Dit zijn uitslagen waar we naartoe moeten. Het is al met al oké."

Berghuis ziet ontwikkeling in het spel van Ajax. "Ik zie wel een bepaalde structuur terugkomen, vooral hoe we aan de bal posities innemen. Verder is er met name zonder bal nog veel ontwikkeling, in het druk zetten en het coachen met elkaar. Dat is normaal. We hebben een heel jong elftal. Als je onze achterhoede hier ziet, dat zijn bijna allemaal jongens van onder de twintig."

Berghuis droeg zijn steentje bij met een assist op Chuba Akpom uit een hoekschop. Een onderdeel waarop Ajax dit seizoen bepaald niet uitblinkt. Berghuis heeft daar wel een verklaring voor. "Met Akpom hadden we een goede kopper. Hij was vandaag ook bijna de enige. Met Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Sébastien Haller zijn we veel kopkracht verloren de laatste jaren. Dat hebben we nu weinig in onze ploeg. Ik denk dat daar je antwoord is."

Berghuis gaf een assist, maar een doelpunt kreeg hij niet op zijn naam. "Ik moet zeggen dat ik de laatste jaren wel minder met zulke data bezig ben. Tegenwoordig is het bijna zo dat als je een goal hebt gemaakt, je goed hebt gespeeld."

Dat hij een tik op zijn enkel kreeg baart Berghuis niet al te veel zorgen. "Ik had iets te veel last om door te gaan. Goed verzorgen, goed herstellen en focussen op donderdag", doelt hij op het Europa League-duel met Olymique Marseille van donderdag.