Heracles-hattrickheld Sankoh deelt fraaie bestemming voor wedstrijdbal

Heracles-hattrickheld Sankoh deelt fraaie bestemming voor wedstrijdbal

26-11-2023 15:55 Laatste update: 15:55
23

Mohamed Sankoh wil na zijn drie treffers voor Heracles Almelo van zondagmiddag tegen Almere City iets terugdoen voor de kinderen in zijn geboorteland Sierra Leone. De spits gaat zijn wedstrijdbal schenken. 

Sankoh stond voorafgaand aan Almere - Heracles nog op drie Eredivisie-treffers, maar wist zijn seizoenstotaal in Flevoland te verdubbelen. Hij scoorde al na vier minuten spelen, en herhaalde dat kunstje vervolgens in minuut 64 en 87. Vanwege zijn prestatie kreeg hij de wedstrijdbal mee. 

Na afloop vertelde de aanvaller voor de camera van ESPN welke bestemming de bal krijgt. "Ik ga de wedstrijdbal aan mijn moeder geven, die stuurt de bal voor mij naar Afrika. Daar mogen de kinderen mee voetballen", verklapte Sankoh zijn hartverwarmende geste. De Heraclied wordt dit seizoen gehuurd van VfB Stuttgart. Eerder speelde hij in de jeugd voor Sparta Rotterdam, alvorens hij via Stoke City bij de Bundesliga-club belandde. Eerder speelde hij ook al op huurbasis voor Vitesse. 

Sankoh heeft ondanks zijn jonge leeftijd van twintig al een behoorlijk vol cv, maar er is nog veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, zo vertelt hij. "Ik wil altijd de beste zijn, maar ik vergeet nog weleens dat ik net kom kijken in het voetbal."