Atlético-routinier voelt belang voor 'finale' in De Kuip: 'Gaat moeilijk worden'

Atlético-routinier voelt belang voor 'finale' in De Kuip: 'Gaat moeilijk worden'

28-11-2023 12:40 Laatste update: 14:29
22

Atlético Madrid-verdediger César Azpilicueta neemt de wedstrijd tegen Feyenoord zeer serieus. De ploeg uit Madrid kan zich bij een overwinning in De Kuip plaatsen voor de knock-out fase van de Champions League. Mede daarom ziet de Spanjaard deze wedstrijd al als een echte finale.

Azpilicueta laat aan Marca weten het duel op een speciale manier te benaderen. "Ik zie het als een finale. Het is net een kwalificatieronde waarin je de mogelijkheid hebt om je te plaatsen. Feyenoord is een lastige tegenstander. Ze hebben het ons de vorige wedstrijd (3-2 overwinning voor Atletico red.) heel moeilijk gemaakt."

Voor de Spaanse routinier voelt de wedstrijd dus al als een knock-out ronde. "We weten dat we met een overwinning in de volgende ronde zitten. Een kans als deze mag niet aan je voorbij laten gaan. Je moet de punten halen, je kwalificeren en ik denk dat dit voor iedereen een belangrijk doel is."
 
Atlético Madrid staat momenteel bovenaan in groep E van de Champions League met acht punten. Lazio volgt met zeven en Feyenoord met zes punten. De aftrap van het cruciale duel in De Kuip is om 21:00 uur. Mochten de Rotterdammers winnen en Lazio verliest in Rome van Celtic, dan is Feyenoord geplaatst voor de knock-outfase. Als Feyenoord verliest en Lazio wint, dan zal Arne Slot met zijn ploeg afdalen naar de Europa League.