Keeperstrainer Oranje ziet ontwikkeling bij Feyenoord: 'Is wat rustiger geworden'

Keeperstrainer Oranje ziet ontwikkeling bij Feyenoord: 'Is wat rustiger geworden'

28-11-2023 15:23 Laatste update: 16:47
17

De huidige keeperstrainer van het Nederlands elftal, Patrick Lodewijks, ziet de laatste jaren een geweldige ontwikkeling bij Justin Bijlow. Dat vertelt Lodewijks voorafgaand aan het cruciale Champions League duel tussen Feyenoord en Atlético Madrid aan VoetbalNieuws.nl. Bijlow moet zich dan ook niet gaan vergelijken met Atlético-keeper Jan Oblak.

"Ik denk dat je ze niet moet vergelijken. Bijlow is gewoon een andere keeper", vertelt Lodewijks aan VoetbalNieuws over de vergelijking tussen beide sluitposten. "Je kan wel kijken naar hoe zijn positie is bij voorzetten, hoe hij bij één-tegen-één situaties is, maar je moet oppassen dat je geen dingen gaat kopiëren die niet bij jou passen. Je moet niet van de ene keeper de andere keeper proberen te maken, dat werkt nooit", aldus de keeperscoach.
 
Bijlow is een doelman die over een unieke keepersstijl beschikt, vindt Lodewijks. Die kent hem maar al te goed van Oranje en ziet positieve ontwikkelingen bij de goalie. "Bijlow is wel wat rustiger geworden. Dat heeft er mee te maken dat hij wat ervarener is geworden, maar ook dat hij situaties wat beter leest. Hij was vroeger wat druistig, dat gaat nu steeds beter. Iedereen moet zich op zijn eigen manier ontwikkelen en dat doe je door veel wedstrijden te spelen, het liefst tegen goede tegenstanders."
 
De voormalige keeper van Feyenoord is van mening dat de Rotterdammers een mooie prestatie kunnen neerzetten dinsdagavond. "Ik denk dat ze het wel kunnen flikken", zegt Lodewijks. "In zo’n wedstrijd ben je vaak wel in staat om wat extra’s te geven. Het is niet dat ik denk van; die winnen zomaar even, maar ze zijn zeker niet kansloos. Zeker niet met een volle Kuip erachter. Het zal een mooie sfeer worden vanavond, dat weet ik zeker", besluit hij.
 
Feyenoord-Atletico Madrid begint dinsdag om 21:00 uur. Beide teams kunnen een gigantische stap zetten richting de knock-outfase van het toernooi.

Wedden

Meer odds