Bram van Polen dropt bom bij PEC Zwolle: Ik word er schijtziek van

Bram van Polen dropt bom bij PEC Zwolle: "Ik word er schijtziek van"

10-12-2023 08:27 Laatste update: 08:47
71

Bram van Polen is extreem boos en teleurgesteld door de gang van zaken bij PEC Zwolle. De 38-jarige aanvoerder is de voortdurende onrust meer dan zat en klapt uit de school in gesprek met De Stentor.

"Ik word schijtziek van iedereen die bij deze club alleen maar aan eigen belang denkt in plaats van clubbelang", loopt Van Polen leeg na de 1-3 nederlaag tegen NEC in de Eredivisie. "Het zijn hier de scenario's die je ook bij Volendam en Vitesse ziet. Het verschil is dat wij nog aardig wat punten hebben gepakt. Iedereen mag in de spiegel kijken, in en rondom de club. Ik vind dat we qua communicatie dramatisch bezig zijn met elkaar. We verliezen elkaar in alle geledingen uit het oog."

Het rommelt al langer bij PEC Zwolle. De club ligt overhoop met de fanatieke aanhang, die de pijlen tijdens het thuisduel met NEC opnieuw op algemeen directeur Xander Czaikowski richtte. Bovendien presenteerden de Blauwvingers dramatische jaarcijfers, met een verlies van 1,8 miljoen euro na transfers en een negatief eigen vermogen. De club moet flink bezuinigen, onder andere op spelerssalarissen.

Van Polen benadrukt dat zijn tirade niet om één specifiek onderwerp gaat. "Kan het dan nooit in godsnaam rustig zijn? Ik snap niet dat men niet in het clubbelang kan denken. Zet je ego op zij en ga praten, denk niet alleen aan je eigen hachje, dat is zo vermoeiend. Wie het ook allemaal zijn, ik word er schijtziek van", briest hij in gesprek met De Stentor. De selectie voelt zich in de steek gelaten. "We zijn keihard aan het bikkelen om erin te blijven, voor mijn gevoel zijn we daarin alleen af en toe. Ik kan daar gewoon niet bij, ik vind dat eigen belang zo bijzonder. Ga in godsnaam eens met elkaar praten."

"Ik merk dat iedereen altijd met z'n problemen bij mij komt. Wie niet eigenlijk? Ik heb gisteren meer geluld dan wat anders. Je proeft aan alles dat het hier onrustig is. Het lijkt alsof mensen dan niet meer gaan communiceren, maar zorgen dat ze zelf beschermd zijn", vervolgt Van Polen, die afsluit met een oproep. "Kan het nooit eens normaal? Dit doet pijn. Dat doet wel eens denken: jemig, moet je dan bij zo'n club willen blijven? Dit moet een wake-upcall zijn, want uiteindelijk gaat het op het veld doorwerken."