'Drommel is twee klassen beter dan Benítez, geluk dat je niet kan beschrijven'

'Drommel is twee klassen beter dan Benítez, geluk dat je niet kan beschrijven'

11-12-2023 07:32
79

Niet Walter Benítez, maar Joël Drommel zou het doel van PSV moeten verdedigen. Dat stelt Aad de Mos. Hij pleit voor een keeperswissel in het Philips Stadion.

De Mos vindt Drommel veel beter dan Benítez, de Argentijnse nummer één van PSV. Hij wordt door de voormalige toptrainer een 'buikvaller' genoemd. "Drommel is twee klassen beter dan Benítez, maar als je dat niet wil zien houdt het op", is De Mos stellig bij ESPN.

"We zullen kijken op 21 december, als PSV tegen FC Twente speelt. Dan zul je het verschil zien", doelt De Mos op de bekerwedstrijd in Eindhoven, waarin Drommel de voorkeur zal krijgen boven Benítez. De uitspraken leiden tot verbazing bij Hans Kraay jr. "Het is zo, Hans. De fouten van Benítez tegen Ajax en Sevilla worden verdoezeld door Bosz-ball", countert De Mos. "Het wordt goedgemaakt door geluk dat je niet kan beschrijven."

"Maar Drommel keept toch nooit, dus die kun je toch ook amper beoordelen?", reageert Kraay op zijn beurt. De Mos blijkt niet te vermurwen. "Wat wil dat zeggen? Er zijn spelers die nooit spelen en die bij een andere trainer opeens international worden. Dat wil toch niks zeggen?"

Drommel heeft bij PSV een contract tot de zomer van 2026 en werd afgelopen zomer nadrukkelijk gelinkt aan een (tijdelijk) vertrek uit Eindhoven. Vorig seizoen vertolkte hij een glansrol in de gewonnen bekerfinale tegen Ajax.