Kuyt ziet beste spits voor Oranje: 'Hij is nog explosiever dan ik vroeger was'

Kuyt ziet beste spits voor Oranje: 'Hij is nog explosiever dan ik vroeger was'

11-12-2023 18:38
62

Dirk Kuyt ziet een hele grote toekomst voor Brian Brobbey in de voetballerij. Dat vertelt de oud-voetballer als gast bij de KieftJansenEgmondGijp-podcast. Volgens Kuijt heeft Brobbey zelfs al meer talent dan de 104-voudig international van Oranje.

"Ik vind dat gewoon een heel groot talent", vertelt Kuyt positief over Brobbey. "Ik ken hem toevallig goed, omdat we met de Onder 19 van Feyenoord vaak tegen hem speelden. Hij is één van de betere spitsen op de Nederlandse velden. Op dit moment zie ik ook niet iemand die beter is dan hij voor het Nederlands elftal. Hij is wendbaar en ook heel explosief. Ik denk dat hij wel iets meer heeft dan ik had, daar ben ik eerlijk in. Hij is zó sterk."

Toch zag Kuyt vroeger ook al wat verbeterpunten bij de spits. "Ieder lichaam is anders en hij moet zijn lichaam ook weer anders trainen. Het fitste wordt je gewoon door wedstrijden te spelen. Hetgene waar hij in de jeugd nog veel moeite mee had, was dat hij het vaak niet 90 minuten lang kon volhouden. Dat niveau van hem kon hij niet een hele wedstrijd vasthouden. Dat zal vooral komen omdat hij zó explosief is."