AZ neemt extra maatregelen voor Legia-uit: 'Over bepaalde zaken nagedacht'

AZ neemt extra maatregelen voor Legia-uit: 'Over bepaalde zaken nagedacht'

12-12-2023 14:22
15

AZ neemt extra maatregelen voor het uitduel met Legia Warschau in de Conference League, aanstaande donderdag. De club verkocht eerder al uit voorzorg geen kaarten voor het uitvak in Polen.

Er staat AZ een beladen wedstrijd te wachten tegen Legia. Bij winst op de Poolse club plaatsen de Alkmaarders zich voor de tussenronde van de Conference League. De thuisploeg heeft al genoeg aan een gelijkspel. Na de ongeregeldheden in Alkmaar heeft de club extra maatregelen genomen, vertelt algemeen directeur Robert Eenhoorn aan het Noordhollands Dagblad.
 
"We gaan daar goed voorbereid heen. Dit zijn we altijd bij uitwedstrijden, maar er is nu over bepaalde zaken nog wat meer nagedacht", aldus Eenhoorn. In Alkmaar ging het eerder dit Europese seizoen mis. Voor de wedstrijd werd de politie al aangevallen door de Poolse fans en na afloop werd er zelfs een speler van de ploeg uit Warschau aangehouden. Supporters van AZ reizen ook niet af naar Polen.

De algemeen directeur gaat niet te veel in op wat voor soort maatregelen AZ verder zal toepassen. Het dagblad schrijft dat er waarschijnlijk geen clublogo's in het openbaar te zien zijn en dat er geen stadswandeling zal plaatsvinden. Trainer Pascal Jansen gaat ervan uit dat de organisatie van Legia en AZ op orde is, zodat hij en zijn ploeg zich veilig voelen en kunnen focussen op de wedstrijd. "Wij moeten daar winnen, Legia mag niet verliezen. Dat is de druk die erop zit. Het is 'do or die', alles of niets."
 
AZ staat met zes punten derde in Groep E van de Conference League, Legia Warschau heeft drie punten meer en bezet plek twee. De aftrap is donderdag om 18.45 uur.