UEFA grijpt in na 'afschuwelijke' avond in Birmingham en bestraft hardleers Legia

UEFA grijpt in na 'afschuwelijke' avond in Birmingham en bestraft hardleers Legia

13-12-2023 19:18
28

De UEFA heeft Legia Warschau een fikse straf opgelegd. Supporters van de Poolse club zijn de komende vijf Europese uitwedstrijden niet welkom. De oorzaak: ongeregeldheden met fans rondom de Conference League-wedstrijd tegen Aston Villa, in Birmingham. 

De disciplinarie tak van de UEFA heeft de zware straf uitgesproken onder de noemer van 'ongeregeldheden in het publiek, het aanrichten van schade, het gooien met objecten en het afsteken van vuurwerk'. Twee weken terug, op 30 november, ging het behoorlijk mis in Birmingham. De lokale politie meldde dat diverse agenten gewond waren geraakt. 

Uiteindelijk werden er veertig misdragende Legia-supporters opgepakt. De sfeer op die grimmige avond in Engeland wordt door de politie omschreven als 'afschuwelijk en zeer gevaarlijk'. Het blijft overigens niet bij een verbod van uitfans. De Poolse club moet ook een boete van 100.000 betalen. 

Legia werd eerder ook al bestraft vanwege het supportersgeweld in Alkmaar rondom de wedstrijd tegen AZ. Na die wedstrijd werden twee spelers van Legia gearresteerd op verdenking van mishandeling van een beveiliger. AZ en Legia staan donderdagavond weer tegenover elkaar. De ploeg van trainer Pascal Jansen is bij winst in Warschau verzekerd van overwintering.