Nederlands euforie na zege op Barça: 'Dit is een avond voor in de boeken'

Nederlands euforie na zege op Barça: 'Dit is een avond voor in de boeken'

14-12-2023 10:21 Laatste update: 12:15
16

Vincent Janssen beseft dat Royal Antwerp FC woensdagavond iets speciaals heeft neergezet. Op De Bosuil versloeg de ploeg van trainer Mark van Bommel FC Barcelona (3-2).

Dat alleen de eer nog op het spel stond - Antwerp was al uitgeschakeld - doet niets aan de prestatie af, meent Janssen. "Ook al waren we uitgeschakeld: we wilden nog steeds iets moois neerzetten. Met iedereen erachter hebben we een geweldige avond gehad", jubelt de spits na afloop in gesprek met Ziggo Sport. "Voor de teamspirit is dit een geweldige uitslag. Dit tekent wel iets. We hebben het al vaker gezien met door blijven gaan en blijven vechten."

"Voor iedereen die Antwerp support is dit een avond voor in de boeken", benadrukt Janssen, die de 2-1 voor zijn rekening nam. Als The Great Old nu aan de groepsfase was begonnen, was het anders gelopen, denkt de aanvalsleider. "Voor heel veel jongens was dit de eerste keer dat ze in de Champions League speelden. We hebben als team moeten leren. Als we het nu opnieuw zouden kunnen doen, zouden we het veel beter doen."

Antwerp eindigde onderaan in Groep H en dus zit het Europese seizoen erop. In de competitie staat de ploeg van Van Bommel vierde, elf punten achter koploper Union Sint-Gillis.