Vink niet overtuigd van AZ-middenvelder: 'Mindere versie van Clasie'

Vink niet overtuigd van AZ-middenvelder: 'Mindere versie van Clasie'

14-12-2023 19:06 Laatste update: 19:12
3

Marciano Vink zou graag zien dat AZ op zoek gaat een nieuwe middenvelder, zo geeft de analist aan bij Studio Europa. De oud-speler van onder meer Ajax en PSV ziet potentie in Tiago Dantas, maar stelt dat de balans op het middenveld niet optimaal is.

"Dantas vind ik een iets mindere versie van Clasie. Ik vind Clasie echt een goede voetballer. Hij ziet het spel, versnelt het spel. Dantas moet zijn plek nog een beetje vinden, maar je ziet wel dat hij kwaliteiten heeft." Kenneth Perez vraagt Vink vervolgens of hij de Portugees definitief over zou nemen van Benfica. "Ik zou eerder op zoek gaan naar iemand die als box-to-box middenvelder naast Clasie zou kunnen spelen", luidt het antwoord van Vink.

Vervolgens stelt Perez de vraag of Dantas wellicht een geschikte opvolger zou zijn van Dantas, gezien het feit dat Clasie weleens met blessures kampt. "Hij heeft wel hetzelfde DNA", stelt Vink. "Alleen moet hij nog veel meer wedstrijden spelen. Ik denk dat AZ echt op zoek moet naar iemand die vanuit die rol als 'acht' die drive toe kan voegen die Reijnders bracht in het team. Dat mis ik op het middenveld. Nu moet de nummer tien het doen. Gelukkig is Dani de Wit terug, want Mihailovic deed het niet."

In de jeugdproducten van AZ die op het middenveld kunnen spelen, ziet Vink (nog) geen toegevoegde waarde voor de Alkmaarders. "Kees Smit, maar die is nog erg jong. Die heeft nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie nodig. Peer Koopmeiners hebben ze al twee keer verhuurd, die vind ik niet goed genoeg. Kenzo Goudmijn, niet goed genoeg. Je moet er gelijk staan, bij hen mis ik dat gevoel."