Tijdelijke vervanger Van 't Schip heeft nieuws bij Ajax: 'Misschien niet aanwezig'

Tijdelijke vervanger Van 't Schip heeft nieuws bij Ajax: 'Misschien niet aanwezig'

15-12-2023 21:13
24

Michael Valkanis, die zondag als eindverantwoordelijke op de bank zit bij Ajax, weet nog niet of hij een beroep kan doen op Steven Bergwijn en Brian Brobbey tegen PEC Zwolle. De twee aanvallers kampen met wat pijntjes.

Trainer John van 't Schip is vrijdag naar Australië vertrokken voor de bruiloft van zijn zoon. Daardoor neemt Valkanis de honneurs waar tijdens de laatste twee Ajax-wedstrijden van 2023. In een interview met de clubkanalen krijgt Valkanis vragen over de beschikbaarheid van Brobbey en Bergwijn. Eerstgenoemde moest zichzelf na een helft laten vervangen tegen AEK Athene, terwijl Bergwijn helemaal niet van de partij was.

"We wachten nog op meer informatie over Bergwijn, hij zal misschien niet beschikbaar zijn", zegt Valkanis in aanloop naar de wedstrijd tegen PEC. "Voor Brobbey kwam de wedstrijd tegen AEK ook wat vroeg. We denken wel dat hij morgen (zaterdag, red.) kan trainen. Daar zullen we naar kijken, maar we zijn klaar voor de wedstrijd."

Voor Valkanis wordt de wedstrijd tegen PEC bijzonder, ook omdat het een weerzien is met de club waar hij eerder assistent was. "Het gaat leuk zijn om tegen PEC te spelen, wat een toeval. Het was een erg leuke club om te werken, ik heb daar nog steeds veel vrienden en collega's", zegt hij.