Vermoedelijke opstelling Ajax: Sosa maakt plaats, Bergwijn-vervanger aangewezen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Sosa maakt plaats, Bergwijn-vervanger aangewezen

17-12-2023 10:28 Laatste update: 10:28
46

Het duel met PEC Zwolle komt voor Ajax-aanvaller Steven Bergwijn waarschijnlijk nog te vroeg, waardoor het voorin opnieuw puzzelen wordt voor de Amsterdammers. In de vermoedelijke opstelling is plaats voor Ar'jany Martha en Steven Berghuis, donderdag tegen AEK Athene nog respectievelijk wisselspeler én afwezige. 

Ajax speelt zondagmiddag vanaf 16.45 uur het thuisduel met PEC, de oude club van John van 't Schip en Michael Valkanis. Eerstgenoemde is naar Australië, om daar de bruiloft van zijn zoon bij te wonen. Laatstgenoemde neemt de honneurs waar. In de achterhoede vindt vermoedelijk één wijziging plaats ten opzichte van donderdag. Tegen AEK had Borna Sosa nog een basisplaats, maar in de Eredivisie lijkt Martha wat meer vertrouwen te genieten. 

Op het middenveld lijken Kenneth Taylor en Benjamin Tahirovic opnieuw te kunnen rekenen op een basisplaats. De meest vooruitgeschoven middenvelder zal hoogstwaarschijnlijk Kristian Hlynsson worden. Het Algemeen Dagblad maakte vrijdag nog bekend dat Ajax het contract van de IJslander graag wil verlengen. 

In de spits is er plek voor Brian Brobbey, al is de Oranje-international niet helemaal okselfris. Steven Berghuis, tegen AEK nog geschorst, opereert tegen PEC mogelijk weer vanaf de rechterflank, al vulde Chuba Akpom die rol tegen AEK (twee doelpunten) goed in. Op de linkerflank ontbreekt Bergwijn naar alle waarschijnlijheid. Met Carlos Forbs kunnen Van 't Schip en Valkanis dat gat opvullen. 

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Martha; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs