Luijckx en Vink oneens over toekomst NEC'er: 'PSV, Ajax, Feyenoord zou goed zijn'

Luijckx en Vink oneens over toekomst NEC'er: 'PSV, Ajax, Feyenoord zou goed zijn'

16-12-2023 10:09 Laatste update: 10:58
14

Kees Luijckx is van mening dat een stap naar Ajax, PSV of Feyenoord een goede zou zijn voor NEC’er Magnus Mattsson. De analist vertelt in Voetbalpraat van ESPN dat de Deen al klaar is voor de traditionele top drie. Tafelgenoot Marciano Vink zou nog een klein treetje lager mikken.

"Acht goals, vier assists. Ik denk dat hij een topclub in Nederland aan zou kunnen", vertelt een enthousiaste Luijckx. "In ieder geval een kans verdienen. Bij Ajax, PSV of Feyenoord zou hij denk ik een kans moeten krijgen. Ik vind hem een hele goede speler. Hij beheerst heel veel voor zijn positie. Hij kan scoren, assists geven, is behendig en hij kan lopen met de bal. Druk zetten op zijn tegenstander en dat volhouden negentig minuten en hij is pas 24 jaar."

Vink denkt eerder aan een tussenstap. "Ik denk dat AZ een hele goede is. Echt zo’n tussenstap en ook Dani de Wit wil weg. Ze zoeken een creatieve nummer tien, want die weg wilden ze inslaan. Mihajlovic laat het nog niet zien in de kansen die hij heeft gekregen. Dan denk ik dat Mattsson wel een hele goede optie is. Ze hebben daar ook veel ervaring met Scandinaviërs, dus ik denk dat hij daar wel zou passen in die lijn."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!