Driessen hard: 'Hij heeft geholpen Ajax zo diep te laten vallen'

Driessen hard: 'Hij heeft geholpen Ajax zo diep te laten vallen'

16-12-2023 16:43
89

Ajax wordt de laatste dagen volop om de oren geslagen met een uitspraak van Edwin van der Sar over de Conference League enkele jaren geleden. De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen kraakt de voormalig algemeen directeur en de gang van zaken in de Johan Cruijff Arena.

"Als we Conference League moeten spelen, dan ben ik hier niet meer", zei Van der Sar in 2021. Die uitspraak ging de afgelopen dagen weer volop rond op sociale media, nu de Amsterdammers zijn afgedaald naar het derde clubtoernooi van Europa. "De arrogantie", reageert Driessen in Kick-Off. "Van: wij kunnen zo diep niet vallen. Nou, hij heeft er wel aan meegeholpen om Ajax zo diep te laten vallen."

"Onder zijn leiding zijn heel veel dingen verkeerd gegaan", vervolgt Driessen. "Hij zat er nog gewoon toen Sven Mislintat binnenliep. Het was niet zijn eerste keus, maar hij liet zich wel overtuigen. Hij is hier gewoon medeschuldig aan", doelt De Telegraaf-verslaggever op de huidige situatie in de Johan Cruijff Arena. "Het is Van der Sar een beetje ten voeten uit. Zo stelde hij zich wel vaker op, met dedain."

Clubwatcher Mike Verweij constateert dat het tij snel kan keren, ook weer ten goede. "Dan heb je wel goede aankopen nodig. En ook geld nodig. Of dat er nu is, weet ik niet. Er zijn de laatst jaren zoveel dingen faliekant fout gegaan."

Volgens Verweij is de bestuursraad druk doende om mensen met een Ajax-achtergrond de club binnen te leiden. "Pim van Dord en Edo Ophof gaan als een razende tekeer binnen de organisatie en proberen een heleboel mensen enthousiast te maken voor een functie binnen de club. Mensen met een Ajax-achtergrond gaan echt weer binnenkomen. Hopelijk gaat dat weer gezond verstand binnen de club brengen."