Ajax krijgt kraakhelder transferadvies: 'Marktwaarde Ramaj enorm omhoog'

Ajax krijgt kraakhelder transferadvies: 'Marktwaarde Ramaj enorm omhoog'

16-12-2023 17:15
83

Harm Zeinstra en Frans Hoek vinden het verstandig van Ajax om vast te houden aan Diant Ramaj als eerste doelman. De twee zien veel potentie in de 22-jarige Duitser, terwijl Gerónimo Rulli minder overtuigde.

Zeinstra noemt Ramaj onderscheidend. "Als je kijkt naar de tegenstelling: proactief-reactief, dan vind ik hem aan de proactieve kant zitten: hij is echt bezig met het voorkomen van gevaar in plaats van alleen het tegenhouden van gevaar. Keepers als Walter Benítez en Mathew Ryan van PSV en AZ zitten wat meer aan de reactieve kant. Justin Bijlow van Feyenoord zit er een beetje tussenin, denk ik", zegt de oud-keeper en analyticus tegen Voetbal International.

Zeinstra snapt dat Ajax-trainer John van 't Schip ervoor kiest om Ramaj te laten staan. "Ik ben nooit zo’n heel grote fan geweest van Rulli, eerlijk gezegd. Zeker niet voor het bedrag waarvoor hij is gekomen, dat was nog wat hoger dan bij Ramaj", doelt hij op de transfersommen van naar verluidt acht en vijf miljoen euro. "Ik vind het een goede keeper, maar ook niet meer dan dat. Hij heeft me nooit heel erg kunnen overtuigen."

"Als je dan ziet hoe Ramaj nu speelt, dan zou ik daar zeker niets aan veranderen", vervolgt Zeinstra. "Dan zou ik eerder naar een oplossing voor de langere termijn gaan kijken: wat wil je met Rulli? Want dat is wel een dure jongen om op de bank te zetten. De potentie van Ramaj is wat dat betreft misschien groter. Hij is eigenlijk gemaakt voor het moderne voetbal. Die keepers komen heel erg in trek, zie ook de twintig miljoen euro die Brighton betaald heeft voor Bart Verbruggen."

Ook Hoek dicht Ramaj een grote potentie toe. "Van de jongere garde goalplayers zie ik op dit moment vier interessante spelers: Verbruggen maakt een uitstekende indruk bij Brighton, daarna komt in mijn ogen Ramaj en dan bijvoorbeeld Zion Suzuki van Sint-Truiden en Daniel Peretz van Bayern München." Hij vindt vijf miljoen dan ook een eerlijke prijs. "En ik denk dat zijn marktwaarde al enorm omhoog is gegaan en er kan nog veel meer uitkomen, dat ziet er op dit moment goed uit."