Onrust houdt aan bij PEC, nieuw bikkelhard interview: Ik ben er doodziek van

Onrust houdt aan bij PEC, nieuw bikkelhard interview: "Ik ben er doodziek van"

16-12-2023 19:56
35

In navolging van aanvoerder Bram van Polen, is ook trainer Johnny Jansen uit de school geklapt over de situatie bij PEC Zwolle. De oefenmeester is 'doodziek' van de omstandigheden waarmee hij moet dealen in Zwolle.

Een week geleden deelde Van Polen publiekelijk zijn frustratie over de gang van zaken bij PEC. Jansen vindt dat zijn aanvoerder zijn punt 'sterk' heeft gemaakt. Nu klapt de coach zelf ook uit de school. "Het moet hier over voetbal gaan, dat is het belangrijkste. Het eerste halfuur gaat het over: waar kunnen we trainen en wat gaan we doen", zegt hij tegen De Stentor. "Hoe moeten we dit gaan doen en hoe doen we dat? Het lijkt gewoon nergens op."

Dick Schreuder, de voorganger van Jansen, had ook al last van gebrekkige trainingsfaciliteiten. "Het mag geen excuus zijn, maar dat is het wel aan het worden, omdat het te lang duurt", zegt Jansen. "Ze kunnen me alles vertellen, maar als we al twee maanden niet meer normaal kunnen trainen, dan ga je er last van krijgen. Ik ga nu los, maar ik heb er echt last van. Wat wij doen is echt top. Als je kijkt onder welke omstandigheden wij moeten trainen, net zoals de jeugdopleiding, het lijkt echt nergens op."

"Ik ben er echt doodziek van. Als ik thuis ben loop ik nog steeds te bellen: waar kunnen we trainen?", gaat Jansen verder. "Alle randzaken zijn hoofdzaken aan het worden, maar de hoofdzaak moet voetbal zijn. We hebben getraind op een veld, maar de eerste zestien meter kunnen we niet gebruiken omdat het te zacht is. We kunnen geen patronenwerk doen. Onze grasmeester kan er ook niets aan doen, er moet gewoon een topveld komen, maar als dat niet gebeurt..."