Ajax-supportersgroepen willen waardering tonen aan Van 't Schip en doen oproep

Ajax-supportersgroepen willen waardering tonen aan Van 't Schip en doen oproep

17-12-2023 10:45 Laatste update: 11:46
149

De supporters van Ajax willen John van 't Schip een hart onder de riem steken tijdens de Eredivisie-wedstrijd tegen PEC Zwolle. Meerdere supportersgroepen roepen op om de trainer in de 55ste minuut toe te juichen.

Van 't Schip is er zondag niet bij in de Johan Cruijff Arena om bij de bruiloft van zijn zoon in Australië te kunnen zijn. Dat was een belangrijke voorwaarde voor hem na het overlijden van zijn vrouw Daniëlle in oktober. Ajax Life, F-Side en Ultras Amsterdam willen hun steun betuigen tijdens het duel van de Amsterdammers met PEC, zo laten ze weten in een gezamenlijke oproep.

'2023 een jaar om snel te vergeten. Een jaar waar veel Ajacieden over Ajax praatten, maar weinigen die daadwerkelijk opstonden', klinkt het. 'John, die ondanks het verlies van zijn vrouw Daniëlle, z’n liefde voor de club laat zien door in te stappen als trainer bij de mooiste club van Nederland.'

'Daniëlle mocht helaas niet ouder worden dan 55 jaar. Daarom roepen we iedereen in het stadion op om in de 55e minuut John toe te zingen en onze waardering voor hem te laten horen. Wij weten zeker dat hij vanuit Australië kijkt', schrijft onder meer Ajax Life.

Het duel tussen Ajax en PEC begint om 16.45 uur. Michael Valkanis, de rechterhand van Van 't Schip, neemt de honneurs waar. Hij zal worden bijgestaan door de andere assistenten Hedwiges Maduro en Said Bakkati.