Boze Vitesse-fans verstoren vergadering in Zeist: 'De KNVB maakt ons kapot'

Boze Vitesse-fans verstoren vergadering in Zeist: 'De KNVB maakt ons kapot'

18-12-2023 21:33 Laatste update: 21:39
329

Ongeveer vijftig Vitesse-supporters hebben maandagavond protest gevoerd op de KNVB-campus in Zeist. Dat meldt De Telegraaf. De reden van het protest: het inmiddels al vijftien maanden durende overnameproces, waarover de Nederlandse voetbalbond nog altijd uitspraak moet doen. 

De groep Vitesse-supporters betrad de zaal waar de bondsvergadering gehouden werd. Vervolgens toonden de supporters een doek met daarop de tekst: '15 maanden. De KNVB maakt ons kapot', aldus De Telegraaf. In die desbetreffende bondsvergadering was de situatie van Vitesse overigens geen thema. 

De boze supporters vinden dat de licentiecommissie van de KNVB te lang bezig is met alle onderzoeken naar de potentiële overnamekandidaat en Amerikaanse zakenman Coley Parrey. Er wordt daarnaast ook onderzoek gedaan naar het recente verleden, toen de Arnhemmers nog onder Russisch beheer waren. Ook wordt er achterhaald of er een mogelijke connectie is met Roman Abramovich. 

'Bronnen bij Vitesse verwachten dat er op korte termijn duidelijkheid geboden gaat worden door de voetbalbond', zo tekent De Telegraaf op. De 'voortekenen wijzen erop' dat Parry geen toestemming krijgt om Vitesse over te nemen. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren, dan komt Vitesse 'meerdere miljoenen' tekort om het seizoen uit te spelen. Tevens zit de Eredivisie-hekkensluiter dan opgescheept met een schuld van 15 miljoen euro.