Courtois keept niet op EK en deelt weer een sneer uit aan Tedesco

Courtois keept niet op EK en deelt weer een sneer uit aan Tedesco

19-12-2023 16:47
93

Een flinke tegenslag voor de Rode DuivelsReal Madrid-doelman Thibaut Courtois gaat officieel niet mee naar het EK. Ook is de goalie nog altijd niet te spreken over bondscoach Domenico Tedesco.

Courtois kampt met een blessure en zegt het EK sowieso af. "Ik moet eerst de volle honderd procent herstellen en daar kan je geen datum aan vast plakken. Als ik geluk heb, kan ik in mei nog een wedstrijd spelen. Maar dan kan je nooit helemaal klaar zijn voor een groot toernooi", zegt de sluitpost tegenover Sporza.
 
Courtois wilde zelf duidelijkheid scheppen. "Volgens mij is het beter om die duidelijkheid meteen te geven naar de nationale ploeg toe. Ik ga niet in de goal staan wanneer ik niet helemaal fit ben, terwijl we andere goede keepers hebben. Ik schuif mijn eer aan de kant en zal in juni gewoon een extra supporter zijn."
 
De doelman gaat ook in op de rel met bondscoach Tedesco. Courtouis was in juni verbolgen dat niet hij, maar Romelu Lukaku bij afwezigheid van Kevin De Bruyne de aanvoerdersband mocht dragen. Hij vertrok met slaande deuren uit het Belgische kamp, terwijl er nog een wedstrijd tegen Estland op het programma stond. "Eerst wil ik daarvoor mijn excuses aanbieden. Het was een foute beslissing om na de wedstrijd tegen Oostenrijk te vertrekken. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden tegenover de ploeg en vooral de supporters. Die twee groepen zijn het meest geschrokken, denk ik."
 
Toch is Courtois nog altijd niet te spreken over de handelswijze van Tedesco. "De coach deed geen moeite om een oplossing te zoeken, maar zei simpelweg dat hij alles tegen de pers zou zeggen. Hij wilde mij onder druk zetten en dreigde zodat ik niet weg zou gaan. Dat kán gewoon niet, want het ging om een privégesprek. Dan is er een vertrouwensbreuk tussen de speler en de trainer."