'Huijsen (18) verlaat Juventus tijdelijk en gaat ervaring opdoen in rechterrijtje'

'Huijsen (18) verlaat Juventus tijdelijk en gaat ervaring opdoen in rechterrijtje'

20-12-2023 12:49
18

Dean Huijsen krijgt in de tweede seizoenshelft de kans om zich écht te laten zien in de Serie A. De achttienjarige Nederlander verruilt Juventus tijdelijk voor Frosinone, de nummer dertien van de Italiaanse topcompetitie. 

De Telegraaf meldt dat Huijsen het seizoen afmaakt bij Frosinone. De club onderhoudt een goede relatie met Juventus en heeft al drie andere talenten uit Turijn onder contract staan op huurbasis. Volgens De Telegraaf lagen er meerdere kapers op de kust, maar wilde Juventus zelf dat Huijsen binnen Italië ervaring zou opdoen. Er is geen optie tot koop opgenomen in de huurdeal tussen beide partijen. 

Huijsen mocht al ruiken aan de Italiaanse top en debuteerde in oktober tijdens de kraker tegen AC Milan. "Dean speelt vol zelfvertrouwen", stelde trainer Massimiliano Allegri na afloop. "Hij is goed met beide benen. Hij is een intelligente jongen en dat brengt hij mee naar het veld. Hij is iemand die het spelletje goed leest."

De Nederlander is vanaf zijn zestiende al bezig bij Juventus, maar het blijft voor nu bij die ene wedstrijd tegen Milan. De verdediger maakte dit seizoen zijn minuten voor het 'Next Gen'-team van Juventus, het belofte-elftal uit Turijn.