'Details van verhuur Huijsen bekend: Nederlands talent sloeg drie aanbiedingen af'

'Details van verhuur Huijsen bekend: Nederlands talent sloeg drie aanbiedingen af'

20-12-2023 17:13 Laatste update: 17:34
59

Dean Huijsen gaat na de winterstop op huurbasis spelen bij Frosinone. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Nederlandse centrumverdediger speelt op dit moment voor Juventus, maar gaat dus in de Serie A vlieguren maken.

De partijen zijn er inmiddels helemaal uit, aldus Romano. Het gaat om een huurdeal zonder optie tot koop. Juventus wacht nog wel met de overstap tot na 23 december, aangezien Frosinone dan thuis tegen de ploeg uit Turijn speelt. Verwachting is dat Huijsen na de winterstop aan zal sluiten bij de huidige nummer dertien van de Serie A. 

Huijsen is bij Juventus een gewaardeerde kracht in de jeugdelftallen en maakte onlangs zelfs zijn debuut voor het eerste elftal. Eind oktober mocht de Nederlander invallen tijdens de topper tegen AC Milan. Huijsen werd geboren in Amsterdam, maar groeide op in Spanje. Na een periode bij Malaga kwam hij bij Juventus en daar heeft hij nog een contract tot de zomer van 2027.

Er waren meerdere clubs die interesse in Huijsen hadden, of daar ook Nederlandse clubs bij zaten is onbekend. Zo zouden Anderlecht en Young Boys uit Zwitserland een poging hebben gewaagd. Ook het Spaanse Granada zat nog op het vinkentouw, maar Huijsen kiest voor een verblijf in de Serie A.