Blind sprak Mislintat over terugkeer bij Ajax: 'Geen gelijke concurrentiestrijd'

Blind sprak Mislintat over terugkeer bij Ajax: 'Geen gelijke concurrentiestrijd'

22-12-2023 16:19
83

Daley Blind sprak afgelopen zomer met Sven Mislintat over een terugkeer bij Ajax. Dat vertelt de verdediger in gesprek met Ajax Life. Blind wilde zijn loopbaan afsluiten bij Ajax, maar daar had Mislintat niet veel trek in.

"Het kwam meer vanuit ons, had ik het idee", vertelt Blind over de gesprekken met Ajax afgelopen zomer. "Ik sprak toen met mijn zaakwaarnemer en Mislintat. Ik wist dat ik maar voor zes maanden bij Bayern München ging tekenen, zodat ik rustig kon nadenken over mijn toekomst. Mislintat zei vrijwel direct dat ik dan terug zou komen in een mentorrol, waarmee hij aangaf geen gelijke concurrentiestrijd te zien."

Uiteindelijk maakte Blind de keuze voor Girona en zag hij de mentorrol bij Ajax dus niet zitten. In Spanje heeft hij het ook zo naar zijn zin dat een vertrek er voorlopig niet inzit. "Als we geen Europees voetbal halen, zou ik ook willen blijven, Ik heb het hier naar mijn zin. Mijn gezin ook en we spelen leuk voetbal."

Toch blijft de deur voor Ajax altijd op een kier bij Blind. "Waar ter wereld ik ook zit, als Ajax belt, denk ik daarover na en serieus ook. Dat heeft niks met Girona te maken, mijn Ajax-gevoel zal altijd borrelen." Blind gaf eerder ook al aan dat hij nog niet klaar is met voetballen. Een pensioen zit er op 33-jarige leeftijd dus waarschijnlijk nog niet in.