Vlaar kraakt United-dissonant: 'Schrijnend, hij laat zijn team in de steek'

Vlaar kraakt United-dissonant: 'Schrijnend, hij laat zijn team in de steek'

23-12-2023 16:25
8

Ron Vlaar heeft zich mateloos geërgerd aan Manchester United-aanvoerder Bruno Fernandes tegen West Ham United (2-0). De voormalig verdediger vindt dat de Portugees de openingstreffer van Jarrod Bowen inleidde.

Fernandes liet zijn man lopen bij de 1-0 en dat schiet bij Vlaar in het verkeerde keelgat. "Ik vind dat wel schrijnend hoor. Dan ben je aanvoerder van je ploeg", foetert hij bij Viaplay. "Hij laat gewoon zijn man lopen. Hij geeft hem ook niet over, hij laat hem gewoon lopen en wandelt lekker. Dat is echt heel kwalijk."

Als het aan Vlaar ligt, komt Fernandes hier niet mee weg. "Als je dit ziet, dan mag ik toch hopen dat je elkaar daarop aanspreekt. Er is wel een bepaalde hiërarchie, maar op dit soort momenten even niet", stelt hij. "Ik neem toch aan dat ze deze beelden ook terugkijken. Ze hebben ook een IPad op de bank. Dit kan gewoon niet."

Vlaar laakt de houding van Fernandes, die United juist in deze periode bij de hand moet nemen. "Je laat je team gewoon in de steek. En dat vind ik echt nog een understatement. Je moet juist het voortouw nemen. Je gaat door een moeilijke fase en als aanvoerder moet je dan vooraan staan."