Zoon van Pelé: 'Status van het huidige Brazilië zou mijn vader verdrietig maken'

Zoon van Pelé: 'Status van het huidige Brazilië zou mijn vader verdrietig maken'

26-12-2023 13:20 Laatste update: 13:22
15

Het niveau van het huidige Braziliaanse nationale elftal zou Pelé heel erg verdrietig hebben gemaakt. Dat vertelt zijn zoon Edinsho in een interview met het Franse persbureau AFP. Het Zuid-Amerikaanse land kent tot dusveer een zeer wisselvallige kwalificatiereeks voor het WK in 2026. 

Brazilië, dat op het WK in Qatar werd uitgeschakeld door Kroatië, verloor in november nog met 1-0 van wereldkampioen Argentinië. Eerder waren ook Colombia en Uruguay al te sterk in de Zuid-Amerikaanse-poule, waarin de Brazilianen nu de zesde plek op de ranglijst bekleden. "Deze crisis is niet van de ene op de andere dag ontstaan. Het is een groot en complex probleem. De status van Brazilië zou mijn vader verdrietig maken", vertelt Edinho.

"Er is sprake van een achteruitgang", vervolgt de 53-jarige zoon van Pelé, die in totaal zeven kinderen heeft. "We hebben nog steeds geweldige spelers, maar in het verleden hadden we meer spelers van hoog niveau."

Zijn legendarische vader overleed eind vorig jaar op 82-jarige leeftijd. "Hij was uitzonderlijk en we missen hem heel erg. Door het voetbal droeg hij de naam van ons land. We zijn daar heel trots op."