Update: zaakwaarnemerskantoor bevestigt trainersklus, Kuyt aan de slag in België

Update: zaakwaarnemerskantoor bevestigt trainersklus, Kuyt aan de slag in België

28-12-2023 14:35 Laatste update: 14:35
123

Dirk Kuyt gaat in België aan de slag als trainer. De oud-speler van het Nederlands elftal, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en FC Utrecht wordt de nieuwe coach van Beerschot. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Beerschot komt op dit moment uit op het tweede niveau in België. Daar doet de ploeg het verdienstelijk, want na zestien duels staat het met 32 punten op een gedeelde eerste plaats. Zulte Waregem heeft evenveel punten, maar een iets beter doelsaldo. 

Desondanks besloot trainer Andreas Wieland te vertrekken bij Beerschot. Hij liet zijn contract ontbinden om, naar alle waarschijnlijkheid, in zijn geboorteland Oostenrijk LASK Linz te gaan trainen. Volgens de Belgische krant presenteert Beerschot vrijwel zeker vandaag Kuyt al als opvolger. 

Na een grote carrière als speler begon Kuyt zijn trainersloopbaan in de jeugd van Feyenoord. In 2022 stond hij voor het eerst op eigen benen als trainer op het hoogste niveau bij ADO Den Haag. Dat werd geen succes, want binnen vijf maanden kon Kuyt alweer vertrekken. De afgelopen jaren was de 104-voudig international vooral actief als analist. 

Update: Wasserman, het zaakwaarnemersbureau van Kuyt, heeft tegenover ESPN bevestigd dat de voormalig Oranje-international inderdaad aan de slag gaat bij Beerschot. Vooralsnog is het wachten op officiële communicatie vanuit de club zelf.