Utrecht-verdediger wil banden breken met Sassuolo: 'Ben gewoon klaar met die club'

Utrecht-verdediger wil banden breken met Sassuolo: 'Ben gewoon klaar met die club'

31-12-2023 22:00
44

Ryan Flamingo hoopt na dit seizoen definitief afscheid te kunnen nemen van Sassuolo. De middenvelder annex verdediger merkte al snel dat hij niet paste bij de Italiaanse club. Via FC Utrecht hoopt hij nu de stappen te kunnen zetten om uiteindelijk zijn grote doel te bereiken: Oranje

Flamingo maakte in 2021 de overstap van Almere City naar Sassuolo. "In het begin was het wel lastig, want niemand spreekt daar ook Engels", blikt hij terug bij het Ziggo-programma Kick 't Met. "Ze schreeuwen ook echt tegen je, met temperament. Hij (de trainer, red.) werd dan boos en dan dacht ik: wat zeg je nou? Ik heb echt gekke trainers meegemaakt daar."

Ook sportief gezien voelde Flamingo zich er niet thuis. "Ik presteerde dus echt goed. Ik was de beste speler van het jeugdteam geworden. We hadden toen een spits, hij had twaalf goals gemaakt, en hij mocht wel debuteren, maar hij was een Italiaan, terwijl ik nog niet eens op de bank zat. Toen dacht ik: ik heb hier eigenlijk niks te zoeken", vervolgt de jeugdinternational, die vorig seizoen door Sassuolo verhuurd werd aan Vitesse. "Gewoon het gevoel dat je in het eerste team zit, dat had ik nodig."

Vitesse besloot uiteindelijk om de koopoptie in het huurcontract te lichten, maar Sassuolo had een zogeheten buy-back clause, en nam Flamingo meteen weer terug. "Ik kwam daar en ik zag gewoon weer: ik ga niet spelen. Anderen krijgen de voorrang. Toen wilde ik echt graag weer naar Vitesse. Ik dacht: laat me daar gewoon weer een jaar spelen, dan kan ik bij het Nederlands elftal komen en al mijn doelen halen." Dat lukte niet, omdat Vitesse niet over de financiële middelen beschikte.

Uiteindelijk werd Utrecht, dat eveneens een koopoptie heeft bedongen, dus zijn volgende tijdelijke station, maar nog altijd zit hij vast aan Sassuolo. Flamingo hoopt dat daar heel snel verandering in komt. "Ja, met die club ben ik gewoon klaar", aldus Flamingo, die vermoedt dat de Serie A-club simpelweg 'buit' op hem wil maken.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!