Drama compleet voor Rooney: Birmingham City grijpt in na horrormaanden

Drama compleet voor Rooney: Birmingham City grijpt in na horrormaanden

2 januari - 11:45 Laatste update: 12:11
23

Wayne Rooney is weer clubloos. Na twee zeges in vijftien wedstrijden valt het doek voor de voormalige topaanvaller bij Birmingham City.

Rooney nam in oktober het stokje over van John Eustace, op het moment dat de club zesde stond in het Championship. Op Nieuwjaarsdag werd er ook verloren van Leeds United (3-0), waardoor Birmingham onder leiding van Rooney is afgegleden naar de twintigste plaats, twee punten boven de degradatiestreep.

"Het gaat tijd kosten om hieroverheen te komen", reageert Rooney in een statement. "Ik geloof niet dat dertien weken genoeg was, maar ik kan er nu niks meer aan veranderen." Zijn taken worden voorlopig overgenomen door interim-manager Steve Spooner.

Rooney stond aan het roer bij DC United en Derby County, voordat hij drie maanden geleden aan de slag ging bij Birmingham City. Zijn voorganger Eustace werd ontslagen, omdat de clubleiding vond dat er een 'winning mentality' en 'cultuur van ambitie' ontbrak bij de club, niet wetende dat Rooney een dramatisch vervolg zou geven aan de goede seizoenstart.