Van Beek staat open voor Japanse club: De wens van de speler is duidelijk

Van Beek staat open voor Japanse club: "De wens van de speler is duidelijk"

2 januari - 12:47
31

De kans bestaat dat Sven van Beek deze winter een transfer gaat maken. Vanuit Japan is er belangstelling voor de 29-jarige aanvoerder van sc Heerenveen, bevestigt algemeen directeur Ferry de Haan aan de Leeuwarder Courant.

De interesse is voor Heerenveen niet nieuw: de niet bij naam genoemde club uit Japan meldde zich voor de kerstdagen al voor Van Beek. Sindsdien bleef het stil. "Een vertrek is op dit moment dan ook niet aan de orde", zegt De Haan. "Voor mij is de interesse pas serieus als een club met een bod komt. Dat is nog niet gebeurd."

Van Beek staat zelf wel open voor de stap naar Japan, mede doordat de oud-speler van Feyenoord en Willem II alleen in de Eredivisie heeft gevoetbald. Heerenveen is er echter veel aan gelegen om de aanvoerder tot minimaal het einde van het seizoen in het Abe Lenstra Stadion te houden. In de zomer kan hij voor een gelimiteerde transfersom vertrekken.

"De wens van de speler is duidelijk", aldus De Haan. "Dat is ook niet nieuw. Ik begrijp die wens, maar dat neemt niet weg dat Sven voor ons een belangrijke speler is."