Kuyt noemt Eredivisie-club als inspiratie voor Beerschot: 'Voetbal spreekt me aan'

Kuyt noemt Eredivisie-club als inspiratie voor Beerschot: 'Voetbal spreekt me aan'

3 januari - 18:15
34

Dirk Kuyt, moest bij zijn eerste persconferentie als trainer van Beerschot, tekst en uitleg geven over zijn mislukte trainerschap bij ADO Den Haag. Een echt leermoment, aldus de oud-voetballer. Bij Beerschot wil hij het spel van twee andere goede ploegen gaan meenemen.

Kuyt kreeg natuurlijk een vraag over zijn periode bij ADO, maar daar weigert hij negatief op terug te kijken. "Nee, ik bekijk het altijd positief. Mijn eerste baan als hoofdtrainer bij ADO Den Haag is misschien slecht verlopen, maar ik heb er wel heel veel uit geleerd. Ook in de jaren daarvoor, onder andere bij de jeugd van Feyenoord, heb ik veel opgestoken. Nu ben ik ervan overtuigd dat Beerschot de juiste volgende stap is. Een schot in de roos”, citeert De Gazet van Antwerpen Kuyt.

Kuyt speelde als voetballer voor FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe. Hij volgt al die clubs zeker nog, maar het huidige spel van twee ploegen zou hij wel bij Beerschot willen implementeren "Het voetbal van bijvoorbeeld Liverpool of Feyenoord spreekt me enorm aan en dat probeer ik nu ook wel mee te nemen”, vertelt Kuyt. De hoofdtrainer start bij Beerschot, dat op dit moment op de tweede plaats staat met evenveel punten als nummer één Zulte Waregem.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!