Van Japan terug naar KKD: 'De chemie vloeide weg, zat niet eens meer bij selectie'

Van Japan terug naar KKD: 'De chemie vloeide weg, zat niet eens meer bij selectie'

7 januari - 12:00
7

In #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, heeft Ralf Seuntjens een boekje opengedaan over zijn vertrek uit Japan. Na een zware periode in het Aziatische land koos de aanvaller ervoor om terug te keren bij De Graafschap.

Seuntjens stond ruim anderhalf jaar onder contract bij FC Imabari, dat uitkomt op het derde niveau in Japan. In die periode kreeg de Seun of God ook te maken met lymfeklierkanker, waar hij van wist te herstellen. Toch was een langer verblijf in Japan geen optie voor Seuntjens, nadat hij was teruggekeerd op de velden. "Ik was heel goed met de trainer van vorig seizoen, die eerst assistent was (Riki Takagi, red.). Hij gunde me al snel een invalbeurt, maar hij werd ontslagen. Daarna kwam er een nieuwe trainer (Naoto Kudo, red.) die meer Japans dacht. Maar ik bleef wel gewoon onderdeel van de selectie."

"Toen ik daarna scoorde bij een invalbeurt, dacht ik: nu ga ik nog meer spelen en kan ik mezelf meer laten zien. Maar mijn speeltijd werd vanaf dat moment eigenlijk alleen maar minder", vervolgt Seuntjens. "In de laatste acht, negen weken trainde ik alles mee, maar zat ik niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Dan voel je de chemie wegvloeien en merk je dat het einde van het avontuur in zicht is. Dat is misschien ook wel het beste geweest. Mijn kind is nu bijvoorbeeld ook bezig aan zijn laatste kleuterjaren en is op weg naar groep 3. Dat soort dingen vind ik ook heel belangrijk."

Seuntjens ziet dat het verschil tussen de Keuken Kampioen Divisie en de J3 League (de naam van de derde competitie van Japan) groot is. "De Nederlandse gedachtegang heb ik gemist. Ik speelde op het derde niveau in Japan en daar was het vaak wel rennen, vliegen en springen. In Nederland is het wat doordachter: van links naar rechts voetballen en positiespel."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!