Van Basten maakt zich grote zorgen over Ajax: 'Niet geluisterd naar Blind'

Van Basten maakt zich grote zorgen over Ajax: 'Niet geluisterd naar Blind'

7 januari - 16:25 Laatste update: 16:29
56

Marco van Basten maakt zich grote zorgen over het beleid en de jeugdontwikkeling van Ajax. Rond de tweede oefenwedstrijd tegen Hannover 96 liet de analist zich kritisch uit over de staat van de jeugdopleiding.

"Het is niet best dat een club als Ajax verliest van Hannover 96", doelt Van Basten op de eerste oefenwedstrijd, die met 3-0 verloren ging tegen de Duitsers. "Ajax is toonaangevend in Nederland en Hannover speelt op het tweede niveau van Duitsland. Dat is niet sterk", verklaart de voormalig topspits.

In zijn kritiek suggereert Van Basten dat er de afgelopen jaren slecht beleid is gevoerd bij Ajax. "Weinig jonge spelers zijn capabel om in te vallen of door te stromen naar het eerste team." Jong Ajax staat op de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, wat volgens Van Basten onaanvaardbaar is voor een club met een rijke geschiedenis in jeugdontwikkeling.

"De jeugd, de aanwas en de jonge spelers die zich melden zijn gewoon slecht. Er is een aantal jaar geleden door Danny Blind al gezegd dat ze wakker moesten worden. Daar hebben ze volgens mij niet naar geluisterd. Gelukkig komt hij terug (als commissaris, red.) en hopelijk kan hij er wat aan doen. Maar dat is in de afgelopen jaren toch echt verkeerd gegaan", besluit Van Basten.
 
De tweede oefenwedstrijd van Ajax tegen Hannover 96 werd met 2-1 gewonnen door de Amsterdammers. Brian Brobbey en Steven Bergwijn waren trefzeker.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!