'Transfers in De Hofstad: ADO denkt aan spectaculaire terugkeer én wil Marsman'

'Transfers in De Hofstad: ADO denkt aan spectaculaire terugkeer én wil Marsman'

8 januari - 09:54 Laatste update: 10:09
57

ADO Den Haag wil zich deze winter gaan versterken in elke linie. Volgens Voetbal International is de kans groot dat Nick Marsman de nieuwe doelman wordt, terwijl Omroep West meldt dat de Keuken Kampioen Divisie-hoogvlieger ook mikt op een terugkeer van Jens Toornstra. 

Marsman is sinds de jaarwisseling transfervrij, nadat zijn contract bij Inter Miami FC afliep. De club van Lionel Messi had met hem nog een verbintenis tot het einde van het kalenderjaar, maar maakte in augustus al gebruik van de regel om maximaal één spelerscontract op te zeggen. Daarmee verschafte het zichzelf wat ruimte in het salarisbudget. Marsman zou al gesproken hebben met ADO én stevent nu af op een persoonlijk akkoord. 

Ook op het middenveld wil de club uit de Hofstad zich versterken. De droomkandidaat: Jens Toornstra. De Eredivisie-veteraan speelde tussen 2009 en 2013 al voor zijn eerste liefde. Inmiddels komt hij uit voor FC Utrecht, waar hij niet altijd verzekerd is van een basisplaats. Bij de Domstedelingen heeft de 34-jarige Toornstra nog een contract tot medio 2024. 

Dat is nog niet alles. VI weet ook te melden dat Jordy Buijs geldt als kandidaat om de achterhoede te versterken. De 35-jarige verdediger vertrok in november bij het Japanse Fagiano Okayama en mikte vervolgens op een terugkeer naar Nederland. Hij bood zich aan bij NAC Breda, maar de Brabanders hebben geen interesse. ADO, dat ook al bezig zou zijn met Alex Schalk, dus wél.