Ajax laat 'Mislintat-nieuwelingen' niet vallen: 'Als ze blijven, krijgen ze kans'

Ajax laat 'Mislintat-nieuwelingen' niet vallen: 'Als ze blijven, krijgen ze kans'

9 januari - 07:15 Laatste update: 07:53
72

Tijdens het trainingskamp in Spanje blijkt dat John van 't Schip er een extra uitdaging bijkrijgt: het managen van ontevreden reserves die amper uitzicht hebben op speeltijd in Amsterdam. Ajax benadrukt deze jongens niet te laten vallen. 

"De honeymoonweken zijn voorbij", erkent de trainer van Ajax op het trainingskamp in Spanje. De komst van de 60-jarige trainer bracht voor veel (wissel)spelers die een transfer naar Amsterdam hadden gemaakt, voor nieuwe hoop op speeltijd. Maar veel van hen komen bedrogen uit. Ook onder de nieuwe trainer kijken zij vaker dan hun lief is toe vanaf de bank. 

Van 't Schip, die al een tijdje in de voetballerij rondloopt, beseft dat hij zijn handen vol gaat krijgen aan jongens die ontevreden zijn over hun speeltijd. Denk hierbij aan Gaston Avila, Geronimo Rulli en Jakov Medic, stuk voor stuk miljoenenaanwinsten. "Ik krijg nu ook te maken met jongens die willen spelen, ontevreden zijn. Dingen die nu komen bovendrijven en die je als coach moet oplossen, nog meer dan in de eerste zes weken", vertelt de trainer tegen het Algemeen Dagblad

Kelvin de Lang, die de transferzaken van de Amsterdammers voor zijn rekening neemt, benadrukt dat Ajax de 'Mislintat-nieuwelingen' niet snel zal laten vallen. "Als ze blijven, krijgen ze na de transferperiode een kans. Als ze hem verdienen. Het trainingskamp is fantastisch om te kijken waar hun kansen liggen, waar ze aan moeten werken en hoe we grip kunnen houden en verstevigen."