'Volendam dichtbij tijdelijke komst Frans talent dat Milik in toom wist te houden'

'Volendam dichtbij tijdelijke komst Frans talent dat Milik in toom wist te houden'

9 januari - 17:50
6

FC Volendam is in gesprek met Udinese over een huur van Axel Guessand. De negentienjarige Fransman debuteerde in 2023 in de Serie A en de club uit het Vissersdorp hoopt hem nu tijdelijk te kunnen overnemen. Volgens diverse Italiaanse media is een deal dichtbij.

In Volendam hoopt Guessand weer regelmatig aan speeltijd te komen. De Franse verdediger maakte in juni zijn debuut voor Udinese in de thuiswedstrijd tegen Juventus. Na zijn eerste minuten in het eerste kon hij geen basisplaats veroveren. Dit seizoen kwam hij in drie officiële duels in actie voor Udinese, waarvan twee in de beker en één keer in de competitie. In totaal waren dit 163 speelminuten.

Volgens lokale Italiaanse media zoals CalcioUdinese is de deal zo goed als rond. Woensdag vindt de medische keuring van Guessand plaats in Volendam en daarna kan hij worden gepresenteerd. Het gaat om een uitleenbeurt voor een half jaar, zonder optie tot koop.

Udinese nam Guessand in de zomer van 2022 transfervrij over van AS Nancy. Bij die Franse club heeft de verdediger zelfs nog een mooi record gepakt. In 2021 werd hij de jongste debutant in de geschiedenis van de club. Guessand is 1.92 meter lang en hij is ook nog linksbenig.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!