'Ajax en Excelsior na lang overleg akkoord over ontbinden huurcontract Fitz-Jim'

'Ajax en Excelsior na lang overleg akkoord over ontbinden huurcontract Fitz-Jim'

11 januari - 14:22 Laatste update: 14:26
143

Ajax en Excelsior zijn in hoofdlijnen akkoord over het afbreken van de uitleenperiode van Kian Fitz-Jim. De Amsterdammers willen de middenvelder terug hebben, door verschillende blessures op zijn positie bij Ajax. Excelsior wilde eerst niet mee werken, maar gaat nu toch overstag. Dat meldt Voetbal International.

Fitz-Jim wil zelf ook graag terug naar Ajax, zodat hij daar voor zijn plek kan vechten. Excelsior had in principe het recht om zich keihard op te stellen, aangezien de Amsterdammers voorbij de deadline in het huurcontract gingen. In een clausule stond dat de huurperiode van Fitz-Jim voor 2024 afgebroken mocht worden en die termijn was al gepasseerd toen Ajax aanklopte bij Excelsior.

Wedden

Meer odds

Ajax zit erg dun in de middenvelders vanwege de blessures van Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk. De terugkeer van Fitz-Jim kan op korte termijn een extra optie bieden. Excelsior sorteerde al voor op het vertrek van het talent, door Kenzo Goudmijn opnieuw van AZ te huren. Ajax wil met Jordan Henderson nog een optie halen voor de controlerende rol op het middenveld.

Fitz-Jim maakte vorig jaar januari zijn debuut voor Ajax, maar mocht deze zomer van Sven Mislintat op huurbasis vertrekken. Zijn kansen op speeltijd in het eerste elftal zouden te gering zijn, waardoor hij naar Excelsior trok. In Rotterdam speelde Fitz-Jim mee in twaalf officiële duels.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!